Хорхе Масвидал  обяви край на бойната си кариера, след като

...
Хорхе Масвидал  обяви край на бойната си кариера, след като
Коментари Харесай

Масвидал обяви оттеглянето си от ММА след загуба в родния си град

Хорхе Масвидал  обяви завършек на бойната си кариера, откакто претърпя четвърто следващо проваляне в UFC 287. Той се надяваше да победи Гилбърд Бърнс в родния си град Маями, с цел да си обезпечи борба за купата с Леон Едуардс. В последна сметка бразилеца завоюва в три рунда

В първия рунд Масвидал бе рисков, до момента в който нанасяше огромни удари на съперника си, който беше нокаутиран от Камару Усман през 2021 година Във втората част Бърнс употребява уменията си за граплинг на елитно равнище, с цел да спре Масвидал и макар че в последна сметка той върна борбата, това беше още един чист рунд за съперника му.

В третия рунд Бърс натисна съществено с няколко мощни удара. Силния завършек на мача донесе победа със съдийско решение за бразилеца. Бърнс в последна сметка завоюва успеха с 30-27, 30-27 и 29-28 и към този момент е една стъпка по-близо до късмет за купата на Едуардс в полусредна категория.

По време на речта си след дуела, Масвидал разгласи, че е завършил с борбите след кариера, която продължи 20 години и го видя да се състезава зашеметяващите 52 пъти.

Той сподели: „ Обичам всички тук. Това е мястото, където започнах кариерата си, минаха дълги 20 години, над петдесет борби. Понякога обичаният ви баскетболист към този момент няма своята пукотевица от тройката. Вашият обичан куотърбек губи своя пас. Вече не усещам същото, когато вляза тук. Минаха 20 дълги години. Обичам този шибан спорт. Аз съм мултимилионер. Започнах без нищо. Мога да кажа, че в този момент се усещам добре в живота “.

Jorge Masvidal has retired in Miami.

Happy trails
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР